U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Waarom trainen alleen niet voldoende is.

 

 

De meeste trainingen zijn gericht op kennis.                      

 

Op het leren van wat je moet doen en hoe.

 

Als je niet weet wat je moet doen, vergeet dan maar dat je iets bereikt.

 

Maar er is nog een ander niveau dat aangesprokenmoet worden. Het ontdekken wat de medewerker nou eigenlijk precies belemmert om de nieuw vergaarde kennis toe te passen. Welke onbewuste patronen zorgen ervoor dat de medewerker weer terugvalt in de oude manier, net als het erop aankomt?

Uw medewerkers beheersen hun vak, hebben alle trainingen gevolgd, ze ontwikkelen zich voortdurend en tegelijkertijd gaat het toch anders dan u zou willen. Ze werken hard echter niet altijd met het beoogde resultaat als gevolg.

Teambuilding, trainingen, opleidingen hebben vaak niet het resultaat dat u voor ogen had. Eenmaal terug op de werkvloer vervalt alles al snel in het „oude‟.

Een trainer traint, een coach coacht. Zonder een doordachte samenhang tussen deze twee en een goed doch praktijkgericht beeld van het werkelijke probleem, komen u en uw medewerkers niet verder.

 

Training gaat verder dan de vraag: wat moet ik doen en hoe doe ik dat? Het gaat vooral ook om de vraag:

hoe maak ik het mijzelf zo eigen dat het standaard wordt tijdens de dagelijkse werkzaamheden? Dat vraagt tijd, ruimte, aandacht, inspiratie en een juiste, persoonlijke benadering.

 

Training gaat om het verkrijgen van inzicht in en het ontwikkelen van vaardigheden die in essentie al aanwezig zijn. Het op zo’ n manier leren ontwikkelen van de vaardigheden dat deze op natuurlijke wijze worden toegepast in de dagelijkse werkzaamheden.

 

Natuurlijk mogen we ook niet vergeten dat een succesvolle werknemer een blije werknemer is. Minder ziekmeldingen en minder verloop onder werknemers resulteren al snel in een meer betrouwbare uitstraling naar buiten.

 

Business as usual” of in gewoon Nederlands “we gaan over tot de orde van de dag” maar dan met een verhoogde effectiviteit en een verbeterd rendement